Daging Masak Lada Hitam Bersama Cendawan - Kisahku Daging Masak Lada Hitam Bersama Cendawan

Daging Masak Lada Hitam Bersama Cendawan


Resepi : Daging Masak Lada Hitam Bersama Cendawan
Bahan Utama
Daging - Setengah atau 1 kilo - anggaran.
Bahan ditumbuk
Bawang putih - 4 biji
Halia - ½ inchi
Lada hitam 3 sudu kecil
Bahan lain-lain
Serbuk lada sulah - 1 sudu kecil
Perasa stock ayam - 1 sudu
Kicap cair - 1 sudu
Sos tiram - 1 sudu kecil
Cendawan kering(rendam)
Minyak - anggaran untuk menumis .
Sedikit air
Garam dan Gula - ikut anggaran masing-masing.
Hiasan
Bawang goreng
Cili merah besar
Cara memasak
Tumis bahan yang ditumbuk sehingga naik bau. Kemudian masukkan air dan daging. Masukkan juga bahan-bahan yang lain satu persatu. Tambahkan sedikit garam dan gula secukup rasa. Tunggu hingga mendidih kemudian baru masukkan cendawan.
Siap dan boleh hias dengan bawang goreng dan cili merah besar.
Selamat mencuba .

Catat Ulasan

0 Ulasan