Jumaat, 27 April 2012

Ahad, 22 April 2012

Sayang...

Sayang isteri , tinggal-tinggalkan. Hari nie En suami ke Sepang menjadi guru pengiring kepada pasukan ragbi sekolah. Hari Rabu baru balik. Sibuk betul En suami aku. Sayang suami , rindu-rinduan. Hujung minggu nie bersantai dengan anak aje lah nampak gayanya. Ok lah, hujung minggu depan En suami nak ajak balik kampung aku ... Yahoo! ... Sayang... Sayang ... Sayang ... Sayang... Sayang ... Sayang ... Sayang ...

Rabu, 18 April 2012

Selesai

Ulasan buku telah berjaya di email malam ini ... Alhamdulillah . Selesai sudah satu tugas . Syukur ...

Tayang gambar aje ...




Sila lah layannn gambar ayu nie yew ... aku tgh sibuk buat ulasan buku huhuhu ...


Muka org tgh mengulas hehehe ... tarikh kene hantar 20 April 2012 ... Jumaat nie ...

Ahad, 15 April 2012

Tukar

Hari ini dengan gigihnya aku mengumpulkan semangat untuk ...

Tukar email aku ... dengan ini email ainraihan.ymail.com telah aku tamatkan kerana terlalu banyak gangguan pengodam .

Berharap email aku yg baru ini akan senantiasa amat dari gangguan pengodam. Mohon maaf kerana tidak dapat berkongsi email baru aku di sini ...

Aku juga dalam perancangan menukar no hp baru ... Insya Allah , dalam bulan Mei semuanya akan cuba aku selesaikan ...

No hp baru ... email baru ... akaun facebook baru ... Cuma ... Kisahku tetap Kisahku. Berdoa agar satu-satunya blogspot aku ...Kisahku kebal dari pengodam ....

Semoga semua selamat ... Amin.

Sabtu, 14 April 2012

Polkadot time ...


Rasa macam tgh tgk bintang-bintang di langit polakkk ...

Tahun nie tgh musim corak polkadot ... sana sini , aku tgk org suka pakai baju corak itu hehehe ... kt office nie pon dh ada 2 org , aku n kak miss aje yg ter miss nk ada corak baju polkadot. Bukan apa , aku rasa pelik kalu aku pakai baju penuh dgn corak dot dot dot nie huhuhu ...

Tapi rasa-rasa aku n kak mis pon akan join jugak lah kelab polkadot nie... walaupun agak pelik tapi luar biasa itu polkadot yew ... boleh bikin itu aura menyerlah hehehe ...

Gaji ini bolan , dgn gigih yew ... aku n kak mis akan ke kedai kain mahu pilih itu corak kain polkadot ...

Jumaat, 13 April 2012

Ceritera kisah duniaku ...


Alkisah semalam cik kiah dapat email dari pd tuttt ... biarlah rahsia hehehe ...

Di dalam email tuw dh tercatat awk nie menjadi pengulas buku pada bulan April ... baca email tuw aje membuat kn aku dah rasa memulas-mulas hehehe ...

Maka mmg aku baru aje menghabiskan bacaan buku novel bertajuk " Panggil Aku Kiah" yg aku pinjam dari cik kiah hahaha ... lawak polak aku rasa ...

Maka dengan semangat berkobar-kobar akan aku ulas buku ini ... apa yg nk aku ulas ... sekali lagi biarlah rahsia , kasi gempak sikit hehehe ...

" Don't judge the book by its cover ' walaupun ceritera dalam novel itu kisah tentang kiah tapi banyak pengajaran dalam novel ini.

Orang selalu kata ... nape lah awk suka baca novel , apa pengisian yew ... nk tahu sila baca buku " Panggil Aku Kiah" baca sampai habis dan bukan baca dengan mata yg zahir sahaja tapi dengan mata hati. Awk akn bertemu jawapannya.

Hobi saya baca buku ... dengan baca buku kisah ceritera duniaku akan lebih berilmu. Ilmu apa yg aku dapat ... hanya aku saja yg tahu hehehe ... kita kene mencari ilmu bukan ilmu mencari kita. Ilmu itu luas bukan setakat awk dapat segulung sijil yg gah... tapi ilmu itu luas pengertiannya ...

Org dulu-dulu selalu berkata ... Ilmu itu adalah harta yg akan menjaga kamu tetapi harta dunia itu adalah harta yg kamu kene jaga ... renung-renung kannn lah ...

Status skrg ... tengah baca novel " Kasih Yang Suci" ... baca ...baca ... dan terus membaca ...

Khamis, 12 April 2012

Lucunya ...


Bila tengok gambar nie ... rasa nk tergelakkk ok hehehe ... sorang tinggi mcm gergasi , sorang besar mcm  giant ...

Kiranya gambar nie tak payah nk edit-edit lagi dah ... mmg lucu hehehe ... entah lah ... layannn perasaannn petang-petang nie ...

Jumaat, 6 April 2012

Perubahan

Dulunya bujang sekarang dah kahwin... Kehidupan memang akan berubah. Tidak seperti dulu. Bercinta vs berkahwin. Satu fasa yang akan dilalui pd semua pasangan. Jalani setiap perubahan itu dengan tenang dan kesabaran.

Dulu kalau sms ... Tanya kt kita, hari ini makan apa... pakai baju warna apa ... Tengah buat apa... Hari- hari bersms . Sekarang bila dah kahwin sms yang diterima mesti dah berubah hehehe.... Silap- silap sampai terlupa nak hantar sms huhuhu ... Nasib cikgu Jamsari rajin bersms. SMS bererti Saya Masih Sayang kat awak hehehe...

Perkahwinan adalah sesuatu yg indah ... Aku ada Kamu ... Kamu ada Aku. Jiwang polak hari ini, maklum lah hari ini aku dan cikgu Jamsari bercuti ...

Malam nanti nak balik kampung aku kat Teluk Gong ... Dalam hati sudah ada Taman Bunga hehehe ... I Love Cikgu Jamsari so much and I Miss My abah and mak so much ...