Jumaat, 29 April 2011

Bila ku tersenyum...

 With Paiz yg dh nk bersalin ... tggl tunggu masa aje ... Aku membayangkan untuk mendapatkan kembar 3 hehehe ... dpt lah memintas temanku sorang nie ...

 With Kak Watie ... sebenarnya dia lg mude tp aku rasa kagum dgn temanku sorang nie ... ketabahannya mengharungi kisah-kisah hidupnya membuatkan aku rasa aku mesti panggil dia kakak sbg satu penghormatan aku utk dirinya...
With Mamah ... my girl yg cute tp dia nie boleh tahan lah gaya yew... suke pakai kasut tumit tinggi sbb nk lawan ketinggian dengan aku hehehe ...

Indah betulkan senyuman... dgn senyuman kita dapat mengambarkan ttg kisah hati kita ... hr nie di Sg Besar hujan ... hujan rahmat dari yg Maha Esa. Bersyukur sgt. Dalam hujan-hujan aku masih mendapat rezeki tempahan tote bag. Rasa nk menangis. Pagi td selepas aku bersolat subuh, aku menadahkan tangan berdoa, Ya Allah , hanya pada Mu , hamba Mu ini memohon... murahkan rezeki ku agar aku dpt  membantu kedua ibubapaku ... jauhkan lah aku dari hutang.Amin.

Senyuman membawa erti yg amat besar dalam kisahku ... Aku hadiahkan senyumanku ini kpd semua teman-teman yg membaca n3 nie... senyum ... senyum ... senyum ...

Khamis, 28 April 2011

Perkahwinan Cikgu Jamsari


Alhamdulillah ... akhirnya pertunangan selama setahun berjaya diharungi ... kini segala impian telah tertunai...
Pada 3 Februari 2002 bersatu dalam ikatan perkahwinan yg suci.

Semoga perkahwinan ini berkekalan hingga ke alam syurga. Amin Amin Amin ...

Insya Allah ... di lain masa kita kisahkn ttg cikgu Jamsari dapat baby pulak yew ... seronok pulak rasanya dpt mengisahkan perjalanan hidup seorg cikgu bersama gadis pojaan hati yew... nie kalu cikgu Jamsari terbaca mahu agaknya dia bg bunga kt aku hehehe ...

Rabu, 27 April 2011

Pertunangan

 Hantaran 7 dulang aje ...

 Bakal Mak Mertua dan Kak Ipar ...

 Hantaran 9 dulang dari cikgu Jamsari ...cikgu kn maka dia lah kene bg lebih hehehe ...

Nie kek si gadis utk cikgu Jamsari ... Kek layer pandan ... 2 kilo tuw... sodap tak terkira ...

 Semalam mengisahkan tentang gadis bertudung biru dambaan hati cikgu Jamsari ... hari nie nk mengisahkan tentang si pengarang jantung hati cikgu Jamsari nie telah selamat disarung kan cincin kejari manisnya. Itu tande yew ... ini gadis sudah ada yg punya hehehe ...

Nape lah cikgu Jamsari terpikat dgn gadis ini ... apa lah agaknya keistimewaannya ... aku sendiri pon tak tahu ? Nape yew cikgu Jamsari ??? sila jawab ...

Pertunangan cikgu Jamsari dan gadis nie dibuat secara tertutup ... sampai jiran sebelah rumah pon tak tahu hehehe ... nape, sebab baru bertunang, sok nikah kahwin dia org kata baru lah panggil jiran-jiran ...tp seronok jgk bila tgk pertunangan En Asraf Muslim dan pasangannya Nordayana Lokman. Terbaikkk... Tahniah yew ...

Opp!!! lupe lah polak nk bagi tau bila pertunangan nie dilangsungkan... kalu Asraf Muslim memilih 23April 2011 . Cikgu Jamsari memilih tarikh 24 Januari 2001. Dekat-dekat lah tuw hehehe ... Oit... dh lama rupe yew ... 10 thn telah berlalu ... buat terkejut org aje hehehe ...

Nanti kita sambung kisah nikah kahwin polak yew... time to makan obat dah sampai ...

Selasa, 26 April 2011

Si Gadis bertudung Biru ..



Nie dia gadis pojaan hati cikgu Jamsari duluw ye hehehe ... dambaan hati dia ... dia namakan gadis ini gadis kembara sbb gadis nie pandu kete kembara ...

Layannn gambar yew... yang sebenarnya tgh sakit nie ...pd kak mis, ayu, n kak angah, jgn risau yew...selagi aku boleh buat n3 baru kt blog nie , aku masih di sini ...cuma perlu beristirehat aje ... jgn risau yew... aku baik-baik aje ...

Sabtu, 23 April 2011

Bila Aku Tiada ...


Hari nie tiba-tiba aje nk meletakkn gambar berukuran ic kt blog kisahku . Mana lah tahu tak panjang umur, boleh lah anak cucu menatap gambo aku kt blog nie.

Ini aku ... bila aku tiada nanti , aku akan menjd sebuah memori kisah semalam ... mgkn saat kamu membaca n3 ini kamu akn berasa sedih ... namun aku akn senantiasa ada dlm kisah lalu hidup mu ... hargai aku sewaktu adanya aku kerna bila aku sudah tiada ... hanya ada air mata dipipi mu ... di sana nanti ... aku menanti hadiah Al Fatihah dari kalian semua ... terima kasih kerna pernah hadir dalam kisahku ...

Aku tak tahu mengapa aku begitu emosi saat nie ... aku tak tahu bila aku akan melangkah pergi tp aku tahu saatnya semakin hampir ... setiap tahun ... setiap bulan...setiap minggu...setiap hari....setiap jam ...setiap minit...setiap saat dan pasti detik itu akan tiba ... aku akn berlalu pergi ... kembali ke tempat asal ku ...

Salam yg teramat sayang utk semua ... bila aku tiada ...

Khamis, 21 April 2011

Bila tibanya detik itu ...


Pada teman-teman ... tabahkan hatimu kerna setiap perubahan baru yg dilakukan pasti ada impak yg sgt besar dlm kisah - kisah hidup kita. Mmg pada mulanya kita akan rasa kehilangan, akan ada rasa patah semangat dan akan ada rasa yg mmg rasa-rasa yg banyak di dalam dada ...

Tapi percaya lah penawar pada setiap rasa itu adalah diri kita sendiri ... Semoga perubahan baru ini membawa teman-teman ke fasa yg lebih tinggi lagi ...

Aku yang pernah merasai apa yang teman-teman rasai sekarang ini ...

Bila tibanya detik itu ... pasti perubahan baru akan berlaku jua ...

Selasa, 19 April 2011

Soffiyyah yang sangatlah Cerdik

Soffi :) Esok kalu iyah dh besar iyah nk beli kete lah ummi
Ummi :) Iyah nak beli kete apew?
Soffi :) Iyah nk beli kete macam tuw

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
V
V
V


Ummi :) Cerdik yew anak ummi nie, nape iyah nk beli kete mcm tuw...
Iyah :) Sbb iyah suka warna pink ...
Ummi :) Anak sapa lah tuw... Anak Cikgu Jamsari kata kn ...
Ummi :) Ummi senantiasa mendoakan yang terbaik utk anak ummi tercinta... sayang anak ummi.

Khamis, 14 April 2011

SUBHANALLAH

Hari nie aku berjalan-jalan di fb dan berjumpa status Ustazah Siti Nor Bahyah Mahamood yg menyatakan :-


Di antara kebesaran Allah pd tahun 2011,ada 4 tarikh yg luar biasa: 1) 1.1.11 (2)11.1.11. (3) 1.11.11 (4) 11.11.11.Skrg cuba shbt skelian ambil 2 digit trakhir tahun anda lahir,campurkan dgn umur anda tahun ini.Jwpannya ialah: 111.Amat mnkjubkan ciptaan Allah..SUBHANALLAH..Moga btmbh syukur kita kpd NYA.




Sungguh aku ini hamba Allah yg sgt kerdil ... satu saat nanti pasti aku akn pulang ke tempat asal ku ... Aku yg punya kisah ini ... melalui perjalanan kisah-kisah ku dgn takdir dari Allah SWT.

Selasa, 12 April 2011

Impian ku


Setiap dalam kisah hidup kita ... kita mesti akan punyai impian ...


Dahulu di awal perkahwinan aku pernah lalui memori yg sgt-sgt pahit di mana org memperkatakan tentang kegagalan aku hamil seawal mgkn sewaktu usia perkahwinan ku tak sampai pun 1 tahun. Air mata ku mmg tak pernah kering senantiasa membasahi pipi ku hingga kn aku tertanya-tanya mengapa mereka berkata begitu sedangkn aku ini adalah hamba Allah dan aku ini adalah milik Allah SWT. 

Aku senantiasa berdoa agar sewaktu hari nanti aku akn dikurniakan anak seperti insan-insan lain yg telah berumahtangga... berdoa dan terus berdoa tanpa pernah ada putus asa.

Alhamdullilah ... bersyukur atas kurniaan Allah SWT kpd kami. Akhirnya Allah SWT makbulkan doa-doa ku.

Lahirnya Ain Nur Soffiyyah merawat segala kedukaan hati ummi. Semoga Impian aku untuk mendapatkan anak kedua akan termakbul . Amin.

Ya Allah , aku tahu aku ini hamba Mu yg sgt lemah. Semoga dipermudahkan segala apa yg diimpikan. Amin...Amin...Amin.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
v
                                           


Rabu, 6 April 2011

Jom bersukan ...





Hari nie Sekolah Pra Jais , Parit 1 Sg Besar mengadakan Sukan sekolah . Maka mysweet soffi terlibat secara langsung . Soffi tahun nie mewakili rumah biru. Tahun lepas rumah hijau hehehe ...

Moga mysweet soffi berjaya dgn cemerlang.... Amin.

Jumaat, 1 April 2011

Situasi ...








Ini lah situasi aku semasa menghilangkn diri sejenak dari dunia blog ... sana sini n sinun ... layannn gambo yew ...