Selasa, 29 September 2009

Jadual Ketat kisah aku

Bermula 1 Oktober hingga 4 Oktober aku akan sibuk dgn majlis perkahwinan adik aku, harap2 semuanya akan berjalan dengan lancar.

5 Oktober hingga 11 Oktober aku dijadualkan menjalani kursus induksi umum.Kursus ini antara syarat wajib sebelum aku disahkan jawatan sebagai pembantu perpustakaan. Dlm kursus ni nanti ade 3 paper exam kene aku tempuhi.

Kira bulan Oktober ni hidup aku padat sikit dgn kisah2 penting yg akan menjd kenangan2 indah dihari tuo aku nanti hehehehe

Semoga aku dpt menjalani hari2 ini dengan sabar n tenang. Doa aku utk diri aku, moga aku berjaya dlm semua exam2 yg perlu aku duduki. Ya Allah , Berkatilah hamba Mu ini. Amin.


p/s: Terpaksa menangung rindu utk permata hati aku n huby. Apapun, kene berkorban utk kemanisan yg akan dikecapi di kemudian hari. Moga berjumpa dilain waktu.

:) senyuman ini utk kamu, kamu n kamu yg sudi meluangkan masa membaca blog kisahku. Sayang korang semua. daa.....

Walimatul Urus

Pejam celik pejam celik, akhirnya hari2 yg ditunggu adik aku akan tiba, Jumaat ni bersamaan 13 Syawal, adik aku yg tercinta akan diijabkabulkan dengan jejaka pilihan hatinya.

Perasaan aku sebagai seorang kakak mestilah gembira dan hiba pun ade. Besar dah adik aku, dah nak jd isteri org. Itulah satunya adik pompuan aku, takde yg lain dah.

Kasih seorang kakak tak termampu nk aku ucapkan dgn kata2. Mmg aku sayang sgt adik aku ni. Cite ttg adik aku dia ni mmg kuat semangat, susah nk tengok dia menangis. Aku ni jenis yg banjir sesaja.Putus cinta pun dia cool aje, aku jgn cakapla, nanti huby baca, terbocor rahsia hihihihihi

Dikesempatan ini, aku berdoa agar perkahwinan adik aku ni akan membawa adik aku ke destinasi kehidupan yg lebih baik lg di dunia n akhirat. Aku juga doakan agar perkahwinannya akan berkekalan hingga ke syurga.Insya Allah.

Sabtu, 26 September 2009

Ceritera raya II







Raya kedua dibelah keluarga aku, tema pun ungu jugak hehehe, jimat kos, baju ni sok akan dipakai utk kenduri kawen adik aku ana jugak. Jgn membazir, jimat cermat amalan mulia.

ceritera raya




Salam semua, I'am back, wah lama jugak aku tinggalkn blog kesayangan aku ni. Puasa penuh tak tahun ni? Aku alhamdullilah 2 thn ni dpt puasa penuh, thn lepas walaupun tak mengandung aku dpt puasa penuh, thn ni sekali lg puasa penuh ,sonok sgt, nikmat rasanya bila kita dpt buat puasa penuh n solat sunat terawih pun penuh.

Pertembungan 2 warna, tahun ni tula yg terjd antara kami belah adik beradik myhuby. Sebenarnya kami tak merancang pun tema warna thn ni, kalu ikut mmg semua warna ungu tp kak ipar sulong aku kata, takpelah dia mengalah sbb dia buat 2 warna ungu n biru, jd raya pertama dia guna dulu warna biru, kalu tak mmg semua warna ungu.

Memang menjd kebiasaan aku kalu raya pertama aku huby n Soffi n belah keluarga aku akan punya baju raya sedondon.Seronok sebenarnya bila kita dpt tengok famili kita pakai baju yg sama warna n coraknya.Org kata sepakat membawa berkat hihihi...

Gambo di atas tu keluarga besar aku belah huby aku, belah aku lain pulak kisahnya tunggu...

Selasa, 15 September 2009

AidilFitri

Salam teramat manis utk semua pengunjung2 blog Kisahku. Catatan terakhirku di Ramadhan ini sebelum umat Islam merayakn Aidilfitri yg akan kunjung tiba tidak lama lg.

Di kesempatan ini aku ingin mengucapkan kpd semua Selamat hari Raya Aidilfitri , Maafkn segala kesalahanku sama ade yg aku sedar n tanpa aku sedari . Semoga semua teman2ku akan berbahagia di Aidilfitri ini.

Tidak lupa pd semua staf PPAS yg mengikuti perkembangan blogku yg kerdil ini. Pd bos2 aku yg sudi membaca blog aku ni, harap bos2 aku , Pn Suzliyana , En Khairul , Mantan bos aku En Sarwani berbahagia di Aidilfitri dan maafkn segala kekurangan aku selama aku memikul tanggungjawab sebagai staf di bawah jagaan bos2.

Sekali lg di ucapkan Selamat Hari Raya Aidilfitri dan Maaf Zahir n Batin.

Insya Allah, panjang umur , akan ade ceritera raya aku dsamping keluarga aku yg tercinta. Raya tahun ni aku balik kampung abah kat Tangkak Johor. Raya akan lebih bererti jika kita saling maaf memaafi n senantiasala memohon keampunan pd Allah SWT krn kita hanya hamba Allah yg kerdil di dunia ini. Moga berjumpa dilain waktu.

Assalammualaikum.

Rumah Telok Gong

















Sebenarnya ni la gambo yg sepatutnya aku nk letak kt cite aku Rumahku Syurgaku. Alhamdullilah baru bjaya masukkn hari ni. Usahakn tangga kejayaan hehehehe. Byk kisah2 kehidupan aku bermula dsini. Sekarng rumah ni dah sgt2 uzur. Sapa tak sedeykn,bila tgk rumahku yg banyak menyimpan memori2 semalam hampir menyembah bumi. Tp hidup perlu dteruskn, yg ade pada aku hanyalah satu memori indah aku bersama rumah ini dan yg pasti memori indah itu tak akan padam dlm kotak ingatanku hingga keakhir hayatku.


p/s:Sedang dlm mood utk beraya.Seronok ye kalu ape yg kita rancang menjd nyata.Hidup ini lebih indah bila kita Kasih pd Tuhan yg mencipta kita.

Rabu, 9 September 2009

Rumahku syurgaku

Cite bersambung, nila rumah dmana aku dbesarkn,kira masa baby aku dok umah ni, terletak dhujung jalan Telok Gong, kira rumah aku ni yg last sekali lepas tu jumpe sungai n hutan. Rumah ni pun dah uzur sgt , bayangkn umo aku pun dah dekat nk keangka 30an, terasa tuo sgt la pulak, sedey sgt tgk umah ni, byk kenangan aku kt sini, dulu aku suka mkn sardin , hari2 mak masak sardin , agak ye kalu rumah ni boleh berkata2 mau jugak digelakkan aku ni kot, nasib badan tak bau sardin.

Sekali pandang boleh masuk rancangan bersamamu, tp tolong abaikn kete tu ye hihihi kete pinjam aje tu belum habis bayo lagi hehehehe . Sebenarnya abah aku dlm perancangan utk membina umah baru, tak buat besar pun 4segi aje , janji boleh buat berteduh dari hujan n panas.

Kasihku tertumpah di rumah itu, kemana pun aku melangkah yg pasti dan yg aku tahu langkah pertama aku ialah di rumah itu.

Istimewanya hari ini

Sungguh cantik tarikh hari ni 09-09-09. Dah lama rasa ye tak update blog ni, rindu sgt nk cite mcm2 ttg kisah aku, sebenarnya aku agak sibuk dgn pelbagai tugas2 yg perlu diselesaikn sebelum raya, thn ni agak penat sikit sbb aku kene buat persiapan utk raya plus persiapan perkahwinan adik aku yg Insya Allah akan berlangsung pd 04-10-09.

Ni kat kepala mcm2 dok fikir, baju raya aku, suami, anak n my family tak siap lg, langsir tak siap lagi, biskut raya tak siap lg, peh sabo ajela wahai hati n ade lg satu kisah yg amat menarik nanti aku cite ye, jgn mare sbb ni pun curi2 update blog ,skrg ni pun tgh potong kain utk buat set bilik pengantin adik aku, bersambung kemudian..... (:-)))